Tarinamme

PIKKU HANHEN TARINA

Jokaisen hanhen
on opittava
lentämään

Moni tuskin muistaa tai tietää, mistä Pikku Hanhen tarina alkoi. Aloitetaan siis ihan alusta ja siitä mistä nimi juontuu. Pikku Hanhi on Rautatienkadulle useampi vuosikymmen sitten perustetun Hanhenpojan pikkuveli. Mistä Hanhi-nimi oikein tulee, on täysi arvoitus vielä tänäkin päivänä myös omistajille itselleen. Hanhenjalka niminenkin ravintola Lahdessa on ollut. Selvää on kuitenkin se, ettei nimi baaria pahenna ja lintulajit istuvat lahtelaiseen mentaliteettiin mainiosti.

Pikku Hanhi perustettiin jatkamaan isoveljensä tarinaa, mutta musabaariversiona. Kun Hanhenpojan omistajat kuulivat Vapaudenkatu 18:ta vapautuvista liiketiloista, jotka oli mahdollista yhdistää yhdeksi tilaksi, homma oli sillä selvä. Pikku Hanhesta leivotaan musabaari, yksi sellainen lisää kun radiomastojen kaupunkiin sopisi hyvin. Kesäkuussa 2016 Pikku Hanhen ovet viimein avattiin. Kolmisen vuotta myöhemmin hanhesta nimeltä Hannes tuli baarin ainoa omistaja. Baarin sijainti keskellä kaupunkia ja ihmisvilinää oli Hollolan kunnantuvalla toimineen lounas- ja pitopalveluyrittäjän mieleen. Ei kun hanaa, tuumi tiskin taakse parkkeerannut innostunut hanhi.

Vastoinkäymisiä ja
onnenpotkuja satelee

Jokaisen hanhen on opittava lentämään. Kun kyseessä on Pikku Hanhi, yrityskertoja tarvitaan kahta enemmän. Välillä sattuu siipeen, räpsähtää räpylään ja nokkaa särkee, mutta sehän kuuluu elämään. Näin tapahtui Pikku Hanhelle, kun maailmanlaajuinen viruspeikkoperkele helmikuussa 2020 rantautui pohjoisille leveysasteille ja uhkasi hanhien ikiaikaisia kokoontumistarpeita. Heikompi yksilö olisi laskenut siipensä maahan ja antanut periksi ravintola-alan armottomissa sulkukarkeloissa – mutta ehei, ei meidän Pikku Hanhi. Se kokosi itsensä eikä luopunut unelmastaan; lahtelaiset ovat oman musabaarinsa ansainneet! Kaupungissa pitää olla paikka livekeikoille, bissen hörppimiselle ja kaiken sortin viihtymiselle.

Kaikki tämä hyvä toteutuikin – siitä Pikku Hanhi kiittää vuolaasti vuokranantajiaan, joiden myötämielisellä kädenojennuksella paikan pyörittämistä oli mahdollista jatkaa. Tapahtuma oli Lahden ravintolapiirissä poikkeuksellinen ja enemmän kuin onnenpotku Pikku Hanhelle, jonka pyrstön murheiden muta oli jo mustaksi maalannut. Erityisesti siitä pääsivät iloitsemaan tätä musabaaria kipeästi kaivanneet lahtelaiset, kun ovet asiakkaille jälleen avattiin ja kokoontuminen ravitsemusliikkeissä taas sallittiin. Hanhien paikka on toden totta siellä, missä seuraa, juomaa ja sielun ravintoa riittää!

Aika kului, kunnes Pikku Hanhea taas koeteltiin. Sodan kauhut tulivat lähelle, inflaatio nosti tukkuhinnat pilviin ja energiakriisiä pukkasi päälle – parveen oli pakko saada lisää puhtia ja tietysti sitä massiakin. Näin sitten kävikin. Turbulenssi vaihtui myötätuuleen ja musabaarin lennonjohtoon liittyi kaksi uutta hanhea vuodenvaihteessa 2022–23. Kolmen omistajahanhen hartioilla lepäävän musabaarin kehittäminen sai vahvemmat siivet ja vakaamman lentosuunnan.

Kiitos asiakkaille
– teille tätä tehdään!

Nyt on kovaa tahtoa paiskia hulluna töitä, laajentaa ohjelmasatoa ja viritellä uutta viihdykettä asiakkaiden hyödyksi ja iloksi. Livekeikkoja. Lisää livekeikkoja. Artisteja ja esiintyjiä laidasta laitaan. Tiskin takaa himottuja janojuomia laajalla valikoimalla tarjoten. Päälle aina suosittu Happy Hour. Tiskiltä tarjoillaan nyt myös Räpylöitä murisevan mahan täytteeksi. Tämä kaikki on Pikku Hanhen uniikkia ominta; ei mitään hokkuspokkusta, vaan aitoa ja rehellistä musabaarin arkea kaikille oman elämänsä hanhille. Ja näin tämä tarina menee jatkossakin: Pikku Hanhi tekee sitä mitä asiakkaat tahtovat.

Tervetuloa viihtymään!

Pikku Hanhi
pähkinän-
kuoressa

  • Lahden ainoa musabaari
  • Perustettu 2015
  • Omistaja hanhikolmikko Hannes Kuusisto,
    Harri Numminen ja Hannu Mänty
  • 130 asiakaspaikkaa